Forum o marce New Holland
V.I.P.
Bardzo fajny zwinny,zwrotny, kompaktowy ciągnik, niski nie dużo pali (względem innych) można go bardzo dobrze wyposarzyc czytałem trochę o nim i nawet bardzo dobrze wypadł w teście.Za ciągnik wyposażony w rewers elektrohydrauliczny przy kierownicy skrzynie 24/24 z jednym biegiem zmienianym pod obciążeniem i ze sprzęgłem na dźwigni zmiany biegów, pnęmatycznym siedzeniem, klimatyzacją, EHR, z zaczepem automatycznym przesuwnym góra-dół i dolnym rolniczym, instalacją hamulcową przyczep 1,-2przewodową i ogumieniem przód 480/65 R24 - tył 600/65 R34 zapłacimy 151 750 tys zł netto.Moim zdaniem bardzo fajny ciągnik tylko trochę drogi.

@Rolis wyczytales to pewnie z nowego wydania technika ?
V.I.P.
A jak zapomniałem dodac że ma 106km chociaż na womie 87 chyba
ralfMTX140
Jakos trzeba sobie radzic

V.I.P.
Od czegoś są te gazety to jak jest fajny ciągnik to trzeba o nim napisac a żebym niemiał innych inwestycji to bym namawiał starszego na taki albo któregoś z tych małych T60xx

A ten T5060 to bedzie pewnie to samo co moj TL100A? bo tak samo wygladaja
V.I.P.
Tak tylko ma parę udogodnień m.i.n EHR taki jak w TM chodzi mi o ta myszkę do sterowanie i ma te sprzęgło w dźwigni zmiany biegów nie wiem ale chyba ty nie masz tego ??

Chodzi ci przy przechodzeniu na kolejny bieg(z A do B, z B do C? Bo jesli o to chodzi to oczywiscie ze mam w obydwu sprzetach
V.I.P.
Właśnie nie wiem wiem że tak można zrobic wystarczy rewers wziąśc na luz tylko nie można odwrotnie z większego na niższy ? O to ci chodzi ? A może zrobili że zakresy 1 2 3 4 można zmieniac bez wyłączania rwersu i bez użycia sprzęgła ? może jak będę w serwsie to zobaczę jak to jest w realu

Jak mam zmiane biegow przyciskami to jak dojde do np. B6 i chce przerzucic na C1 to po drugiej stronie tej dzwigni mam przycisk od sprzegla,wciskam go i samo przeskakuje, a takto musialbym sprzeglo..
V.I.P.
No to pewnie o to chodzi
To fajna sprawa z tym

jakby trzeba byloby wciskac sprzeglo to nie byloby to taka mila sprawa ;/ tylko trzeba pamietac ze po przelaczeniu na wyzszy bieg trzeba ujac na chwile gazu bo bedzie poprostu mniej rzucac
V.I.P.
No wiadomo i lepiej dla silnika i spalania

i oczywiscie dla operatora
V.I.P.
Ba jak na razie to mam inne wydatki i to dosyc spore
Jaka by nie była ta cena to zawsze jest za wysoka